CARE SUNT PRINCIPALELE BOLI ALE CAVITATII BUCALE?

CARE SUNT PRINCIPALELE BOLI ALE CAVITATII BUCALE?

Caria dentara si boala parodontala (a gingiilor) reprezinta cele mai frecvente afectiuni ale cavitatii bucale.
Caria dentara reprezinta, la nivel mondial, boala cronica cu cea mai mare raspandire in randul populatiei cu varste intre 5 si 17 ani.

CE ESTE CARIA DENTARA?

Caria dentara reprezinta distructia smaltului dentar sub actiunea atacurilor acizilor care se formeaza in cavitatea bucala.

Bacteriile, care apar in cavitatea bucala inca din primele zile dupa nastere, formeaza, impreuna cu saliva si cu resturile alimentare, un depozit care se depune pe toate suprafetele dentare si pe gingii – placa bacteriana.
Daca nu este indepartata printr-un periaj dentar corespunzator, placa bacteriana creste, se dezvolta si, in final, se mineralizeaza, transformandu-se in tartru.

Bacteriile placii bacteriene transforma resturile alimentare (in special pe cele care contin zahar) ramase pe suprafatele dintilor in acizi, care dizolva smaltul dintilor si conduc la aparitia unei cavitati pe suprafata dintelui – caria dentara.
Deci, caria dentara este produsa de:
– bacteriile din cavitatea bucala (placa bacteriana);
– resturile alimentare de pe suprafetele dentare.

Scopul nostru este să ne fidelizăm pacienții prin crearea unei relații de durată medic-pacient, bazate pe încredere și respect reciproc. Fiecare pacient este important pentru noi și este tratat la cele mai înalte standarde.