MODIFICAREA COMPORTAMENTULUI ALIMENTAR!

MODIFICAREA COMPORTAMENTULUI ALIMENTAR!

Pentru producerea de acid la suprafata dintelui sunt necesare doua conditii:
– prezenta placii bacteriene;
– prezenta carbohidratilor fermentabili (zaharul si amidonul din prajituri, biscuiti, etc), pe care microorganismele placii bacteriene le transforma in acid).

Zaharul este deci cel mai important aliment implicat in producerea si evolutia procesului carios, fiind prezent nu numai in dulciuri, asa cum s-ar putea crede, ci si in numeroase alte produse, cum sunt: supele concentrate, sosurile pentru salate, carnea prelucrata industrial, snaks-urile, produsele fast-food.
Expunerea frecventa a dintilor la alimente ce contin carbohidrati favorizeaza aparitia cariei!

Pentru prevenirea cariei este necesara modificarea obiceiurilor alimentare astfel:
– sa evitam consumul frecvent de dulciuri si alte alimente cariogene: guma de mestecat cu zahar, paine alba, produse de patiserie;
– sa evitam consumul de bauturi racoritoare carbogazoase;
– sa ne periem dintii dupa consumul de alimente si bauturi dulci;
– sa evitam consumul produselor fast-food;
– sa consumam cat mai frecvent produse benefice pentru sanatate: fructe, legume, produse lactate, carne, oua, cereale integrale.
Scopul nostru este să ne fidelizăm pacienții prin crearea unei relații de durată medic-pacient, bazate pe încredere și respect reciproc. Fiecare pacient este important pentru noi și este tratat la cele mai înalte standarde.