ESTETICĂ DENTARĂ

Procedurile incluse în cadrul esteticii dentare şi faciale sunt reprezentate de următoarele :

 • albirea dentară;
 • aplicarea bijuteriilor dentare;
 • biorevolumetria.

Albirea dentara

Cu timpul, culoarea dintilor se modifica in urma consumului de cafea, tigari, vin rosu (si nu numai).
Noile tehnici de albire te ajuta sa stergi petele de pe dintii tai si sa le redai culoarea naturala. Cu exceptia dintilor acoperiti cu coroane sau punti aproape toti dintii se pot albi.
Bleaching-ul (albirea) se poate realiza doar la nivelul dintilor naturali.
Inaintea tratamentului de albire se recomanda o sedinta de igienizare profesionala,  in urma careia suprafetele tuturor dintilor sa fie lipsite de tartru, placa sau coloratii dentare.

Tratamentul de albire este individualizat. Sedintele de albire se pot realiza in cabinet sau acasa, in functie de tehnica si materialul folosite. Dupa finalizarea procedeului de albire, dintii se fluorizeaza.
In timpul sedintelor de albire si 48 de ore dupa sedinta, dintii pot fi sensibili la variatiile de temperatura si la diferite alimente.
Gradul de sensibilitate al dintilor este diferit de la un pacient la altul si de aceea, durata unei sedinte de albire trebuie stabilita individual impreuna cu medicul dentist.

Durata mentinerii unei culori deschise a dintilor in urma albirii dentare difera de la o persoana la alta si depinde foarte mult de alimentatie. Efectul de bleaching poate fi diminuat in cazul consumului unor alimente cu potential crescut de colorare.
Daca un singur dinte pare mai inchis la culoare decat restul dintilor in urma devitalizarii, dintele se albeste din interior.
Se creeaza o cavitate la nivelul coroanei in care se depoziteaza materialul de albire. Aceasta cavitate se inchide cu un material de obturatie provizorie.
Procedura se poate repeta de mai multe ori pana la obtinerea rezultatului dorit. In final cavitatea se umple cu un material de obturatie definitiva.

Bijuterii dentare1458poza2010-12-17-15-57-50

Daca dintii dumneavoastra sunt foarte frumosi dar doriti sa imbunatatiti frumuseatea si mai mult, puteti sa aplicati pe un dinte o bijuterie dentara (un cristal alb sau colorat, ori o bijuterie din aur galben sau alb).
Zambetul dumneavoastra va deveni in mod sigur mai atragator si mai misterios.
Bijuteria dentara sa aplica pe dinte cu ajutorul unui adeziv special astfel incat nu afecteaza integritatea si sanatatea dintelui dumneavoastra; poate fi indepartata foarte simplu de catre medicul dentist, in cazul in care nu o mai doriti.

BIOREVOLUMETRIA cu ajutorul acidului hialuronic

Biorevolumetria realizată cu ajutorul unnamedacidului hialuronic este una dintre terapiile cele mai utilizate. Acidul hialuronic, component natural al pielii prezent în ţesutul conjunctiv, ajută la reducerea ridurilor şi la creşterea în volum a buzelor, conferind un aspect neted şi cât mai natural.

Este foarte important de ştiut faptul că rezultatul imediat nu este unul final deoarece ţesuturile vor fi inflamate imediat după injectare, iar efectul final se manifestă după două săptămâni de la tratament; din acest motiv recomandăm un control după această perioadă.

Acidul hialuronic este indicat pentru augmentarea buzelor, umplerea şanţurilor  nazogeniene, netezirea ridurilor glabelare (dintre sprâncene) şi a celor de la nivelul buzelor (liniile periorale, liniile Marionette).

ÎN CE CONSTĂ ACEASTĂ MANOPERĂ?

Primul pas în realizarea acestei manopere este efectuarea unei consultaţii, în cadrul căreia pacientul va completa o fişă privind starea de sănătate.

De asemenea pacientul va primi toate informaţiile legate de procedura care va urma şi, în colaborare cu medicul, vor alege tipul de acid hialuronic potrivit.

Următorul pas constă în aplicarea, cu 30 de minute înaintea injectării, a unei creme cu efect anestezic.

Durata injectarii propriu-zise de acid hialuronic variază între 30 şi 45 de minute, în funcţie de numărul zonelor  injectate.

ESTE O MANOPERĂ DUREROASĂ?

Injectarea cu acid hialuronic nu doare deoarece fillerele (seringile cu acid hialuronic) au în compoziţie anestezic; în cazul pacienţilor foarte sensibili se aplică şi cremă anestezică înaintea procedurii, pentru desensibilizarea zonelor interesate.

După realizarea manoperei pacientul este informat cu privire la următoarele indicaţii pe care trebuie să le respecte:

 • să efectueze masajul zonei injectate în 2-3 reprize a câte 2 minute, timp de 2-3 zile după injectare;
 • să se hidrateze corespunzator (2.5-3 l lichide/zi timp de 2 săptămâni);
 • să nu utilizeze machiajul timp de 12 ore după injectare;

să evite expunerea prelungită la soare, raze UV, temperaturi sub 0 grade precum şi sauna în primele două săptămâni după injectare.

Ca în orice manoperă şi în urma injectării cu acid hialuronic pot apărea reacţii adverse:

 • usoară senzaţie de disconfort la nivelul zonei injectate;
 • eritem discret ce dispare în 2-3 zile;
 • prurit;
 • edem;
 • durere de mică intensitate;
 • echimoze ce dispar în 5-7 zile;
 • noduli;
 • inflamaţie.

Oricare dintre aceaste reacţii apare atunci când pacientul nu respectă întocmai indicaţiile pre- şi post injectare.

Se recomandă înaintea terapiei întreruperea tratamentelor cu anticoagulante, antiinflamatoare, vitamina C (cu o saptamana inainte) deoarece cresc timpul de sângerare de la locul injectării şi astfel favorizează apariţia  echimozelor.

 

Scopul nostru este să ne fidelizăm pacienții prin crearea unei relații de durată medic-pacient, bazate pe încredere și respect reciproc. Fiecare pacient este important pentru noi și este tratat la cele mai înalte standarde.