ODONTOTERAPIE

Odontoterapia restauratoare este acea ramura a medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul cariilor dentare.
Caria dentara este o boala comuna a omului caracterizata prin distructia progresiva a dintelui de la smalt spre pulpa dintelui.
Netratata, caria dentara poate conduce la pierderea dintelui sau la infectii, uneori la distanta de focarul dentar (boala de focar).
Manevrele terapeutice se efectueaza cu sau fara anestezie locala, iar materialele de obturatie sunt adaptate fiecarei situatii in parte.

Tratamentul variaza in functie de severitatea procesului carios:
• in caria initiala tratamentul este local, conservator, constand in aplicatii locale de substante fluorurate concentrate;
• in caria cavitara tratamentul este chirurgical, constand in indepartarea tesuturilor dentare alterate si obturarea cavitatii cu materiale adecvate zonei, profunzimii si extinderii cavitatii preparate;

Obturatia este un material care acopera cavitatea si reface anatomia dintelui;

Sunt aplicate direct in cavitatea dentara, intr-o singura sedinta de tratament.

Inlay-urile si onlay-urile reprezinta alternativa indirecta a obturatiilor. In varianta clasica sunt fabricate în laborator dupa amprenta a cavitatii dentare, fiind apoi cimentate pe dinte de catre medicul stomatolog.

În anumite cazuri, inlay-urile si onlay-urile sunt o alternativa conservatoare la coroanele dentare cu acoperire totala. Ofera o solutie reparatorie bine fixata, mai rezistenta si cu durabilitate mai mare decat obturatiile, cu multiple avantaje estetice si functionale.

Endodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul canalelor radiculare (respectiv devitalizare si obturatie de canal) prin indepartarea pulpei dentare, curatarea si sterilizarea canalelor radiculare si obturarea (sigilarea) definitiva a acestora.
In clinica noastra, aceste interventii se realizeaza cu aparatura si cu materiale de ultima generatie, realizandu-se o preparatie precisa a canalului radicular in vederea obturarii acestuia.

Scopul nostru este să ne fidelizăm pacienții prin crearea unei relații de durată medic-pacient, bazate pe încredere și respect reciproc. Fiecare pacient este important pentru noi și este tratat la cele mai înalte standarde.