ORTODONȚIE

  ORTODONȚIA este disciplina stomatologiei care se ocupa cu alinierea dinților și așezarea în poziție corectă a maxilarelor.

            Anomaliile dento-maxilare nu reprezintă doar o problema estetică, ci și de sănătate dentară și generală.

            Dinții înghesuiți sunt mai greu de curățat și sunt predispuși la carie și gingivită. Pe termen lung, în absența tratamentului ortodontic, aparatul dento-maxilar este expus bolilor parodontale cronice și afecțiunilor articulației temporo-mandibulare.

            Există multiple opțiuni pentru un pacient care dorește să îsi îndrepte dinții. Există aparate dentare vizibile sau invizibile, fixe sau mobile.

            Alegerea se face în functie de severitatea cazului (dinți ectopici, necesitatea unor extracții de dinți permanenți, vârsta pacientului, etc), de preferința pacientului pentru un sistem invizibil (Invisalign, Clear-Aligner, Incognito), de durata tratamentului și nu în ultimul rând de costul acestuia.


CITEȘTE TOT ARTICOLUL

În mod clasic, tratamentul ortodontic este asociat frecvent cu vârsta tânără, adresându-se în mod special copiilor și adolescenților.

Odată cu evoluţia tehnicilor fixe de tratament ortodontic au crescut posibilitățile de tratament pentru vârsta adultă, crescând în același timp și adresabilitatea acestora pentru acest tratament.

Deoarece anomaliile dento-maxilare pot interfera cu funcţiile aparatului dento-maxilar (masticaţie, fonație, respiraţie, deglutiţie), din punctual de vedere al specialiștilor tratamentul ortodontic nu se impune exclusiv din rațiuni estetice, ci mai ales din motive de sănătate pe termen lung, atât a cavității bucale cât și a întregului organism.

În mod cert presiunile sociale ale epocii moderne pe care o trăim precum și propriile valori estetice ale fiecărui pacient oferă o importanță deosebită unui zâmbet frumos și sănătos, incluzând tratamentul ortodontic în estetica dentară.

Indiferent de vârstă tratamentul ortodontic poate îmbunătăţi ocluzia (modul în care se închide gura), poate mări eficienţa dinţilor în raport cu funcţia pe care o exercită şi poate crea un zîmbet armonios.

Prin tratament orthodontic se obțin repoziţionări ale coroanelor dentare odată cu rădăcinile acestora, având ca efect îmbunătățireaa sănătății dento-parodontale pentru întreaga viață.

Foarte important, prin tratament ortodontic fix se modifică forma și etajele feței, forma și poziția buzelor și a barbiei și se reconturează aspectul facial.

Toate aceste modificări, dar la o scară mult mai mare, se obțin mai ales atunci când tratamentul orthodontic fix se combină cu proceduri de chirurgie maxilo-facială.


            Pe lângă aparatele fixe clasice, cele mai noi și performante aparate ortodontice sunt aparatele vizibile autoligaturante DAMON, cele invizibile – Clear-Aligner, Invisalign și cele linguale – Incognito.

În clinica noastră tratam anomaliile dento-maxilare prin TERAPIE ORTODONTICĂ FIXĂ:

  • CLASICĂ – Tehnica Roth, MBT (Metal, Ceramica, Saphire);
  • DAMON – Clear;
  • LINGUALĂ (Incognito);
  • CLEAR-ALIGNER.

 

ortodontie Constanta

APARATELE ORTODONTICE FIXE CLASICE

Mai mult
ortodontie constanta

TEHNICA DAMON

Mai mult
ortodontie constanta

APARATELE LINGUALE

Mai mult
ortodontie constanta

APARATELE CLEAR-ALIGNER

Mai mult

ETAPA DE RETENTIE (CONTENTIE) A TRATAMENTULUI ORTODONTIC

Mai mult

DISPOZITIVELE TEMPORARE DE ANCORAJ SAU (MINI)IMPLANTURILE ORTODONTICE

Mai mult

SFATURI PENTRU PURTĂTORII DE APARATE ORTODONTICE FIXE

Mai mult
ortodontie constanta

IGIENA ORALĂ A PURTĂTORILOR DE APARATE ORTODONTICE FIXE

Mai mult
Ortodontie Constanta

GALERIE FOTO

Mai mult

PREVENTIA SI TRATAMENTUL PRECOCE IN ORTODONTIE

Mai mult
Scopul nostru este să ne fidelizăm pacienții prin crearea unei relații de durată medic-pacient, bazate pe încredere și respect reciproc. Fiecare pacient este important pentru noi și este tratat la cele mai înalte standarde.