ENDODONȚIE MODERNĂ

ENDODONŢIA (vine din limba greacă,prin alăturarea a două cuvinte “endo”=înăuntru şi  “odons”=dinte),ramură a medicinei dentare care se ocupă cu  prevenirea,diagnosticare şi tratarea diferitelor afecţiuni ce apar la nivelul pulpei dentare (denumită şi popular “nerv”) şi a parodonţiului apical.

Scopul endodonţiei este de menţinere a dintelui în cavitatea bucală prin diferite mijloace moderne de tratament,păstrându-i funcţionalitatea şi rolurile biologic-mecanice un timp cât mai îndelungat,deoarece cel mai bun implant este însuşi rădăcina lui.

Tratamentul endodontic se adresează dinţilor  :

 • cu durere spontană şi pulsatilă;
 • cu carii profunde şi obturaţii necorespunzătoare ce au afectat pulpa dentară;
 • afectaţi de boala parodontală;
 • cu traumatisme dentare;
 • ce vor fi restaurati protetic;

                Tratamentul endodontic implică una sau mai multe sedinţe în funcţie de afectarea pulpară a dintelui.

Etapele tratamentului sunt :

 1. diagnosticul afecţiunii pe baza radiografiei; Clinica Dentexpert.DrNucă dispune de aparat de radiologie digitala,radiaţiile fiind reduse cu aproximativ 80%,imaginea este  superioară filmului convenţional,procesul durând în medie 1 minut.
 2. anestezia dentară;
 3. izolarea dintelui cu digă pentru a preveni contaminarea cu microorganisme din salivă.Această contaminare poate duce la compromiterea tratamentului endodontic.Sistemul de digă conferă protecţie pacientului pe tot parcursul tratamentului,prevenindu-se astfel anumite accidente intraoperatorii neplăcute.
 4. realizarea accesului endodontic;
 5. prepararea mecanică a canalelor atât manual cât şi rotativ pe toată lungimea de lucru stabilită.Determinarea exacta a lungimii de lucru se face cu apex locatorul
 6. obturarea canalelor ermetic;
 7. realizarea obturaţiei coronare etanşe;
 8. verificarea radiologică şi monitorizarea pacientului la 6 luni,1 an şi 2 ani post-tratament.

Succesul endodontic se caracterizează prin dinte asimptomatic,funcţional şi fără leziuni periapicale!

 

Scopul nostru este să ne fidelizăm pacienții prin crearea unei relații de durată medic-pacient, bazate pe încredere și respect reciproc. Fiecare pacient este important pentru noi și este tratat la cele mai înalte standarde.